Кулінарія та страви

Енергетичне кавове печиво: класичний рецепт з шоколадом і поради від шеф-кондитера для ідеального результату

Всім доброго ранку! Ви вже випили ранкова кава? А скільки чашок кави ви випиваєте за день? Це тому що любите каву або тому що насилу прокидаєтеся? Нічого дивного – майже всі мої приятелі скаржаться, що чим ближче до весни, тим менше енергії, і тим більше кави доводиться пити. Саме тому я пропоную замінити каву смачним і дуже простим кавовим печивом. Спекти печиво з кавою на мою рецептом це так просто, що ви можете готувати його хоч кожен день. Тим більше, що з’їдається це печиво також миттєво!

Рецепт печива: кавові зерна

  • 110 г вершкового масла
  • 80 г цукрової пудри
  • щіпка солі
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст. л. дуже міцної кави
  • 180 г пшеничного борошна
  • 20 г несолодкого какао-порошку
  • 0,25 ч. л. розпушувача

Як зробити пісочне тісто кавове

Увага! Вершкове масло і яйце повинні мати кімнатну температуру. Тому дістаньте їх з холодильника, як мінімум, за годину до початку приготування печива. Увімкніть духовку на розігрів (цільова температура 180° C). Вершкове масло злегка збийте до стану ніжного крему. Додайте суміш солі й цукрової пудри і продовжуйте змішувати до однорідної консистенції. В окремій мисці змішайте яєчний жовток з міцною кавою і додайте цей мікс в суміш масла і цукрової пудри.

Якщо не хочеться варити каву спеціально, щоб спекти домашнє печиво, просто розмішайте 6 г розчинної кави в столовій ложці води. Змішайте борошно, порошок какао і розпушувач. Потім додати сухі інгредієнти в рідкі і замісіть круте тісто. Довго тісто не місіть. Як тільки зникли білі смужки борошна, тісто готове.

Як спекти кавове печиво

Готове тісто розділіть на три частини. Кожну розкатати в ковбаску і розрізати на 8 рівних шматочків. Таким чином, у вас вийде 24 печива. Кожен шматочок тіста скачайте в щільний кульку, потім сформуйте з них овали, нагадують кавові зерна. Розкладіть ці заготовки на деко, застелене силіконовим килимком для випічки. Силіконової лопаткою виконайте поздовжні надрізи – так щоб вийшли “зерна кави”, і відправляйте лист у грубку. Кавове печиво в духовці, розігрітій до 180° C, проведе приблизно 12-14 хвилин (орієнтуйтеся по вашій духовці). Готове печиво діставайте з печі, дайте йому охолонути і перекладіть на тарілку.

Поради від шеф-кондитера

Якщо ви готуєте печиво для дітей, можна виключити каву з рецепту. Щоб зберегти кількість рідини в тесті, додайте столову ложку молока. Якщо хочете зробити смак кави у печива ще більш вираженим, то змішуйте розчинну каву не з водою, а з кавовим лікером.

Підсумовуючи, енергетичне кавове печиво – це чудовий спосіб насолодитися смаком улюбленого напою в новому форматі. Простота приготування цього печива дозволяє робити його хоч кожен день, що особливо приємно для любителів кави, які шукають нові способи додати енергії в свій ранок. Рецепт печива, яке нагадує кавові зерна, включає використання доступних інгредієнтів, таких як вершкове масло, цукрова пудра, какао-порошок і, звісно, міцна кава. Важливо дотримуватися простих рекомендацій, таких як використання інгредієнтів кімнатної температури і ретельне змішування для досягнення ідеальної консистенції тіста.

Приготування кавового печива – це не лише кулінарний процес, але й можливість творчо підходити до формування випічки, надаючи їй вигляду справжніх кавових зерен. Ця деталь додає естетичної привабливості печиву, роблячи його ще більш бажаним десертом для кавоманів. Не забувайте про можливість адаптувати рецепт під власні уподобання. Наприклад, можна виключити каву для дитячої версії печива або ж додати кавовий лікер для більш насиченого смаку. Дотримуючись цих порад, ви отримаєте смачний та енергійний десерт, який принесе задоволення вам та вашим близьким.