Кулінарія

Енергетичне кавове печиво: класичний рецепт з шоколадом

Всім доброго ранку! Ви вже випили ранкова кава? А скільки чашок кави ви випиваєте за день? Це тому що любите каву або тому що насилу прокидаєтеся? Нічого дивного – майже всі мої приятелі скаржаться, що чим ближче до весни, тим менше енергії, і тим більше кави доводиться пити.

Саме тому я пропоную замінити каву смачним і дуже простим кавовим печивом. Спекти печиво з кавою на мою рецептом це так просто, що ви можете готувати його хоч кожен день. Тим більше, що з’їдається це печиво також миттєво!

Рецепт печива “кавові зерна”

  • 110 г вершкового масла
  • 80 г цукрової пудри
  • щіпка солі
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст. л. дуже міцної кави
  • 180 г пшеничного борошна
  • 20 г несолодкого какао-порошку
  • 0,25 ч. л. розпушувача

Як зробити пісочне тісто кавове

Увага! Вершкове масло і яйце повинні мати кімнатну температуру. Тому дістаньте їх з холодильника, як мінімум, за годину до початку приготування печива.

Увімкніть духовку на розігрів (цільова температура 180° C).

Вершкове масло злегка збийте до стану ніжного крему. Додайте суміш солі й цукрової пудри і продовжуйте змішувати до однорідної консистенції.

В окремій мисці змішайте яєчний жовток з міцною кавою і додайте цей мікс в суміш масла і цукрової пудри.

Якщо не хочеться варити каву спеціально, щоб спекти домашнє печиво, просто розмішайте 6 г розчинної кави в столовій ложці води.

Змішайте борошно, порошок какао і розпушувач. Потім додати сухі інгредієнти в рідкі і замісіть круте тісто.

Довго тісто не місіть. Як тільки зникли білі смужки борошна, тісто готове.

Як спекти кавове печиво

Готове тісто розділіть на три частини. Кожну розкатати в ковбаску і розрізати на 8 рівних шматочків. Таким чином, у вас вийде 24 печива.

Кожен шматочок тіста скачайте в щільний кульку, потім сформуйте з них овали, нагадують кавові зерна. Розкладіть ці заготовки на деко, застелене силіконовим килимком для випічки. Силіконової лопаткою виконайте поздовжні надрізи – так щоб вийшли “зерна кави”, і відправляйте лист у грубку.

Кавове печиво в духовці, розігрітій до 180° C, проведе приблизно 12-14 хвилин (орієнтуйтеся по вашій духовці).

Готове печиво діставайте з печі, дайте йому охолонути і перекладіть на тарілку.

Поради від шеф-кондитера

Якщо ви готуєте печиво для дітей, можна виключити каву з рецепту. Щоб зберегти кількість рідини в тесті, додайте столову ложку молока.

Якщо хочете зробити смак кави у печива ще більш вираженим, то змішуйте розчинну каву не з водою, а з кавовим лікером.

Шукаєте прості рецепти домашнього печива? Ви їх знайшли:

  • Класичне французьких пекарень
  • у ягідної глазурі
  • Подвійне шоколадне
  • Швидке домашнє
  • Просте