Кулінарія

Окрошку за цим рецептом готую найчастіше, хто спробував, тепер теж так роблять (поділюся секретом і рецептом)

Привіт, друзі! На вулиці літо, спека і нічого не хочеться робити. Але яке ж літо без холодної і смачної окрошки.

Так саме сьогодні окрошку ми і будемо готувати

  1. Молоду картоплю відварюємо в мундирі і очищаємо від шкірки.
  2. Нарізаємо картоплю кубиком і перекладаємо у велику миску або каструлю.
  3. Варену ковбасу нарізаємо кубиком, можна взяти шинку або варено копчену ковбасу, але мені більше подобається окрошка саме з докторською ковбасою. Перекладаємо так само ковбасу в каструлю до картоплі.
  4. Тепер огірки наріжемо дрібними кубиками і один огірок натремо на крупній тертці, так ми отримаємо додаткову густину і свіжість окрошки.
  5. Перекладаємо огірки в каструлю до овочів.
  6. Половину редиски натремо на крупній тертці, другу половину наріжемо кубиками. І так само перекладаємо в каструлю.
  7. Відварені яйця очишаем і нарізаємо кубиком і перекладаємо в каструлю до овочів.
  8. Зелена цибуля моєму і дрібно нарізаємо, ви можете взяти свою улюблену зелень кріп, петрушку, кінзу або, головне візьміть побільше зелені. Так само додаємо зелень до овочів, трохи цибулі залишаємо.
  9. Додаємо сіль, за бажанням можна додати чорний мелений перець. Все добре перемішуємо. Виливаємо холодний кефір.
  10. І додаємо мінеральну воду з газами.

Тепер приготуємо заправку

  1. Трохи зелені петрушки нарізаємо.
  2. Додаємо нарізану зелену цибулю.
  3. Додаємо сіль і гірчицю.
  4. І все розтираємо, щоб зелень дала сік і подружилася з гірчицею.
  5. Додаємо заправку в окрошку і даємо окрошці годинку настоятися в холодильнику.

Наша смачна, річна окрошка готова. Розливаємо окрошку по тарілках і перед подачею посипаємо зеленню.

Рецепт

  • Картоплю 2-3 шт.
  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Редиска 8-10 шт.
  • Цибуля зелена – пучок
  • Гірчиця – 1 ч. л. (за смаком)
  • Петрушка, кріп – за смаком
  • Кефір – 1,2 л.
  • Вода (мінеральна з газами) – 600 мл
  • Сіль, перець – за смаком