Кулінарія

Салат, який я захотіла повторити. Ситний, простий з доступних продуктів. Рецепт салату

Добрий день. Сьогодні я готую простий, смачний, ситний салат. І ділюся рецептом з вами!

У мене одна середня цибулина. Цибуля я буду маринувати.

Щоб він був хрустким – буду маринувати його в холодній воді.

Нарізаю цибулю на дрібні кубики. Викладаю його в посуд для маринування.

Заливаю 250 мл холодної води.

1/2 чайної ложки солі. 1/2 чайної ложки цукру. (весь список продуктів буде в описі під відео)

Оцет столовий 9%, 1 їдальня ложка.

Перемішую до розчинення цукру і солі.

Ставлю цибулю убік – хай маринується, поки я займаюся іншими продуктами.

2 середніх картоплі я відварила “в мундирі”. Я варила картоплю в підсоленій воді. Шкірочка картоплі легко знімається.

Змочую крупну тертку водою або рослинним маслом і натираю картоплю.

Картопля не липне до тертці.

Розподіляю картопля нижнім шаром на сервировочном блюді.

Трохи присалю картопля (1 щіпка).

На картоплю наношу майонез.

Використовуйте той майонез, що вам подобається і в тій кількості, яка вам подобається.

На весь салат у мене піде приблизно 4-5 столових ложок майонезу.

У мене відварна яловичина. Сирого м’яса було 250 грам.

Щоб м’ясо було соковитим – опускаємо м’ясо в окріп, даємо закипіти ще раз, знімаємо пінку, потім додаємо сіль, спеції (перець чорний горошком 2 шт. , перець духмяний горошком 2 шт. ). Води наливають стільки, щоб м’ясо було повністю покрите. Остужала м’ясо я в бульйоні, в якому воно варилося.

Я нарізаю яловичину соломкою.

Наступним шаром салату йде м’ясо. Замість яловичини можна використовувати нежирну свинину, копчену курку – використовуйте те, що вам більше подобається.

Додаю майонез.

За бажанням можете використовувати суміш майонезу з гірчицею (приблизно 1/2 чайної ложки гірчиці).

У мене 4 невеликих маринованих огірка.

Замість огірка можна додати помідор.

Огірок нарізаю тонкою соломкою і викладаю наступним шаром салату.

Я шари не притискаю, не роблю їх щільними.

Я салат можна робити не шарами, а просто змішати всі продукти.

Цибуля викладаю на сито і вже без маринаду викладаю на салат.

Ріпчасту цибулю можна замінити зеленим цибулею.

При маринуванні в холодній воді, цибулю виходить хрустким.

Знову додаю майонез, обов’язково проходжу по краях.

У мене 2 відварених яйця круто. Оброблю білки від жовтків.

Наступним шаром натираю жовток.

Цей шар я обов’язково присипаю 2 пучками чорного меленого перцю.

За бажанням можна цей шар присолити.

Останній шар – натертий на крупній тертці яєчний білок.

Можна салат присипати зеленню – буде більш яскравий варіант

Не даю салат настоятися – пробую. Якщо буду давати салату настоятися – застеліть зверху плівкою.

Налаштуйте по своєму смаку кількість солі і майонезу в салаті.

Салат вийшов дуже смачний, хрусткий. За бажанням у такий салат можна ще додати кисле яблуко.

З картоплею салати виходять дуже ситними. До того ж тут ще м’ясо, овочі.

Готуйте такий салат, він не складний. Готується з доступних продуктів. М’ясо вибирайте за бажанням.