Кулінарія

Шість рецептів і борщів зелених

Борщ – важливий літній суп.

Він буває дуже різним, але два головних правила: в супі повинна бути буряк і цей суп повинен бути холодним. Далі – хто на що здатний. Можна залити овочі свіжовіджатим буряковим соком, можна залишити борщ настоюватися на мінеральній воді. Хтось додає в суп курячий або рибний бульйон, хтось варить буряк і далі використовує її відвар.

Ми обрали шість рецептів бурячників, в яких є і горіхи макадамії, і вищезгаданий рибний бульйон, і авокадо, і багато чого ще. Частина з них була приготована на нашій кухні (а один навіть), частина належить користувачам «Їжі».

Легкому поєднанню бурякового соку і кабачків надають вага горіхи макадамія (можна змінити на будь-які інші) і м’який козячий сир.

Сила-силенна інгредієнтів, серед яких рибний бульйон, сьомга, судак і раки. Рецепт московського ресторану «Турандот».

Борщ з азіатським характером: крім буряків і стандартного набору овочів, тут є авокадо, кокосове молоко, кінза і тайський пташиний гострий перець, він же перець «пташиний очей». Цей борщ придумала рецептурний редактор «Їжі» Віра Железняк, детальніше про нього можна почитати .

Багатий овочами крем-суп, у якому не використовується окремо вичавлений буряковий сік, замість нього береться курячий бульйон.

Найпростіший рецепт: варені овочі заправляються квасом, а перед подачею на стіл в тарілку ще відправляються варені яйця і сметана.

Аскетичний рецепт з мінімумом інгредієнтів. Буряк відварюється у невеликій кількості води, куди потім треба покласти помідори, цибулю і огірки.