Кулінарія

Як я готую пиріжки пухирчасті без окропу і кефіру, навіть дріжджі не використовую. Ідеальне тісто для пиріжків і чебуреків

Без сумнівів вдалий рецепт – пиріжки без дріжджів! Ідеальне тісто для пиріжків без використання соди і розпушувача, навіть кефіру немає на складі! А це значить, можна приготувати пиріжки з картоплею і в пост (про заміну інгредієнтів докладно сказано у відео). АЛЕ! Найголовніше, такі пиріжки з тонкого пухирчастого м’якого тесту залишаються смачними і на другий день, що дуже важливо для такого складу інгредієнтів! А якщо їх розігріти, то майже як свіжі (відмінність тільки в тому, що не хрустять, як тільки що посмажені на сковороді). Зазвичай картоплю в начинці після остигання втрачає свій смак, а бринза як раз і не дозволяє картоплі стає щільним і несмачним. Готуйте із задоволенням!

Швидкі пиріжки з картоплею і бринзою без дріжджів на сковороді. Покроковий рецепт

1. Тісто готується швидко і просто, тому першим ділом ставимо відварювати 250 г картоплі до готовності без додавання солі. Потім просіваємо 500 г борошна, щоб розпушити і прибрати можливий сміття. У висипаємо борошно дрібну сіль (5 г), додаємо 70 г м’якого вершкового масла і все перетираємо в крихту. Якщо використовуєте рослинне масло, то його потрібно менше, 50 г буде достатньо.

2. Поступово підливаємо воду кімнатної температури, збираємо тісто. Борошно може бути різної щільності, це варто враховувати і поступово додавати воду. У мене пішло спочатку 200 мл, лишилася крихта, я додала ще 20 мл і тісто повністю зібралося. Вийшло по щільності трохи м’якше, ніж на пельмені. Залишаємо тісто мінімум на 20 хвилин, щоб набухла клейковина борошна. Обов’язково тісто варто прикрити щільно або загорнути в пакет. Якщо залишите на 30-40 хвилин, то з тестом буде ще краще працювати, так як воно стане ще більш пластичним.

3. Поки тісто без дріжджів для пиріжків «відпочиває», картопля встигне не тільки звариться, але і добре охолонути. Перемелюємо через м’ясорубку чергуючи з бринзою. Бринзи беру теж 250 р. Якщо бринза сильно солона, то рекомендую її вимочити. Якщо не хочете подрібнити на м’ясорубці, то начинку можна пропустити через крупну тертку. Після начинку для пиріжків обов’язково ретельно перемішуємо. Солити не треба, так як бринза досить солона.

4. Начинка готова і тісто теж, дістаємо його з миски (стала структура більш однорідна і податлива). Розділимо тісто на 2 частини, попередньо його обминаючи. І з кожної частини розкотимо тонкий квадрат, якщо тісто розкочується погано, тобто стягується, то значить ви його зробили більш тугим і йому не вистачило 30 хвилин на відпочинок, тому після обминки залиште тісто ще на час і після вона покається відмінно. Розділимо тісто на 16 квадратів (обрізаючи нерівні краї), на кожен покладемо начинку, по чайній ложці достатньо. І зліпимо трикутником.

5. Тісто для пиріжків хороше в роботі, тому зверніть увагу! Ми не використовуємо при обробленні ні борошно, ні рослинне масло. Для більш осмисленого і завершеного вигляду пиріжків з картоплею і бринзою, оформляємо край заплітаючи в косичку (на відео вище зможете подивитися докладний спосіб ліплення пиріжків)

6. Спочатку я готую половину пиріжків і смажу, а потім розкачую другу половину тіста і роблю пиріжки з обрізків тесту. Смажимо пиріжки з картоплею з тіста без дріжджів в розігрітому (не до диму! ) олії. Масло повинно бути підігрітий добре, пиріжки плаваю в ньому. Якщо масла буде менше, то раджу перевертати пиріжки частіше, щоб не горіли від зіткнення з більш гарячим дном.

7. Подивіться, які вийшли пиріжки без дріжджів: тісто гарне, пузирчаті!

8. На розломі тонке і головне, пиріжки не втрачають своїх смакових якостей після охолодження. Ні начинка, ні саме тісто! Готуйте із задоволенням.